Business Internaţional

Acţiunile europene au scăzut miercuri dimineaţă

Acţiunile europene au scăzut miercuri dimineaţă

Autor: Ştefan Stan

05.10.2016, 11:28 131

Indicele Stoxx Europe 600 a scăzut pentru prima oară în ultimele şapte zile după ce Bloomberg a raporat că un consens informal câştigă teren în cadrul Băncii Centrale Europene pentru a reduce măsurile de relaxare cantitativă, iar oficialii FED vorbesc despre şansele unei majorări a dobânzii în 2016.

Indicele MSCI Emerging Markets a scăzut pentru prima oară săptămâna aceasta în condiţiile în care won-ul Sud-Coreean s-a depreciat. Lira a scăzut la minimul ultimilor 31 de ani.

Indicele Stoxx Europe 600 a scăzut cu 1,1%, iar producătorii de materii prime au avut cea mai slabă performanţă. Indicele FTSE al bursei din Londra a scăzut cu 0,05%, în timp ce la Frankfurt şi Paris scăderile au fost de 0,67%.

Bursa din Bucureşti a înregistrat o scădere, indicele BET având un declin de 0,16%, într-o şedinţă de tranzacţionare stabilă. Cea mia mare scădere a îrnegistrat-o Banca Transilvania, de 0,62%, urmată de Electrica şi Romgaz, cu 0,58% şi respectiv 0,43%.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO