Business Internaţional

Acţiunile Malaysia Airlines au scăzut cu până la 18% după prăbuşirea aeronavei în Ucraina

Acţiunile Malaysia Airlines au scăzut cu până la 18%...

Autor: Marius Oncu

18.07.2014, 18:01 224

Participaţia majoritară este deţinută de stat prin intermediul holdingului Khazanah Nasional Bhd, care intenţiona să renunţe la controlul companiei, într-un program de restructurare a operatorului aerian, potrivit MarketWatch.

Compania înregistrează pierderi de mai mult timp, iar pe o perioadă de cinci ani calculată până joi, anterior accidentului, acţiunile se aflau în declin cu 83%.

Pierderile şi dispariţia în martie a unui avion în Asia de Sud-Est au declanşat speculaţii privind vânzarea sau restructurarea operatorului aerian.

Prăbuşirea aeronavei Boeing 777 în estul Ucrainei, înrăutăţeşte perspectivele companiei, a declarat Mohshin Aziz, analist la Maybank Investment Bank.

Malaysian Airlines operează aproape 90 de avioane şi transportă zilnic circa 37.000 de pasageri către 80 de destinaţii.

Un avion de tip Boeing 777 aparţinând companiei Malaysia Airlines care asigura o legătură între Amsterdam şi Kuala Lumpur, la bordul căruia se aflau 283 de pasageri şi 15 membri ai echipajului, s-a prăbuşit joi la Snejnoie, în regiunea Doneţk, scena unor lupte intense între trupe guvernamentale ucrainene şi separatişti proruşi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO