Business Internaţional

Acuzaţii grave la cel mai înalt nivel la adresa MasterCard privind comisioanele practicate în Europa

Acuzaţii grave la cel mai înalt nivel la adresa...

Autor: Anca Dumitrescu

09.07.2015, 15:36 823

Potrivit CE, retailerii dintr-un stat membru nu pot beneficia de comisioanele mai scăzute dintr-un alt stat membru, astfel fiind restricţionată concurenţa transfrontalieră între bănci.

Comisia acuză şi că nivelul comisioanelor din tranzacţiile din UE în care sunt folosite carduri emise în afara Europei impune "un preţ minim artificial de ridicat".

"Suntem îngrijoraţi atât în privinţa regulilor aplicate de MasterCard în tranzacţiile transfrontaliere din interiorul UE cât şi a comisioanelor impuse retailerilor pentru plăţile cu cardurile emise în afara Europei", a declarat comisarul pentru concurenţă Margrethe Vestager, într-un comunicat.

MasterCard are posibilitatea să răspundă acuzaţiilor. Dacă acuzaţiile se confirmă, Comisia Europeană poate penaliza MasterCard cu până la 10% din cifra anuală de afaceri, care anul trecut a fost de 9,5 miliarde de dolari, şi să ceară companiei să îşi schimbe practicile de afaceri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24