Business Internaţional

Adevărul din spatele fotografiei lui Obama de la funeraliile lui Nelson Mandela

Adevărul din spatele fotografiei lui Obama de la...

Autor: Ştefan Stan

12.12.2013, 15:56 5286

O fotografie de grup de la ceremonia memorială a fostului preşedinte sud-african Nelson Mandela în care apar preşedintele american Barack Obama, prim-ministrul danez Halle Thorning-Schmidt şi prim-ministrul Marii Britanii David Cameron a devenit virală pe Internet săptămâna aceasta, din cauza ipostazei ireverenţioase în care apar cei trei lideri de stat, însă autorul imaginii a ţinut să facă unele precizări la câteva zile după publicare, scrie Yahoo News.

Pe lângă atitudinea celor trei lideri, expresia primei-doamne a Statelor Unite, Michelle Obama, a fost de asemenea ţinta unor discuţii în mass media.

Autorul fotografiei susţine că nemulţumirea soţiei preşedintelui american nu era îndreptată către grupul de lideri politici.

“Am citit ulterior în media că Michelle Obama pare iritată de imaginea premierului danez, care face o fotografie într-o asemenea conjunctură. Fotografiile mai şi mint. Cu câteva clipe înainte, prima-doamnă a fost surprinsă făcând glume şi râzând împreună cu grupul din care făcea parte. Expresia aspră a fost capturată întâmplător”, susţine pe blogul său fotograful Roberto Schmidt.

Schmidt a apărat de asemenea şi decizia liderilor mondiali de a face o fotografie la un serviciu memorial.

“Peste tot pe stadion, persoanele dansau, cântau şi râdeau în onoarea fostului lider. Era o atmosferă de carnaval, nicidecum morbidă”, a declarat  Schmidt.

Fotograful mai spune că a fost surprins de controversa creată de fotografie.

“Am făcut aceste fotografii spontan, fără să mă gândesc la ce impact vor avea. În acel moment, am considerat că liderii mondiali se poarta ca nişte persoane normale, ca mine şi ca tine. Cred că este un semnal al vremurilor pe care le trăim că această fotografie a avut parte de mai multă mediatizare decât evenimentul memorial”, a adăugat Schmidt.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO