Business Internaţional

Air Berlin strange bani pentru a intra in Estul Europei

14.04.2006, 00:00 13

Air Berlin, a treia mare companie de transport aerian cu preturi reduse, se pregateste sa isi listeze la bursa actiunile, pentru a-si putea intrece rivalii Ryanair si EasyJet. Preturile ridicate la combustibili si schimbarile regulamentelor contabile i-au stopat dezvoltarea in ultimii doi ani, informeaza Financial Times.

Joachim Hunold, directorul executiv al companiei, a declarat ca intentioneaza sa initieze oferta publica inainte de inceputul lunii iunie, fiind convins ca firma va beneficia de avantaje de pe urma acestei reorganizari, pana la sfarsitul anului. "Am lucrat mult pentru obtinerea acestei pozitii, pe piata low-cost europena", a spus Hunold. Una dintre tintele companiei de transport aerian in ultimii doi-trei ani a fost aceea de a se mentine "pe pozitii".

Compania, care opereaza pe 73 de aeroporturi din Europa, doreste sa isi majoreze valoarea cu o suma cuprinsa intre 600 -900 mil. euro (728 mil. dolari- 1,1 mld. dolari), in urma listarii a 50% din actiuni.

Air Berlin planuieste sa foloseasca jumatate din valoarea cash a companiei pentru extinderea retelei sale in Scandinavia si in estul Europei. Restul de actiuni vor fi impartite intre Joachim Hunold si ceilalti sase actionari ai companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO