Business Internaţional

Airbus Helicopters va vinde 100 de elicoptere H135 în China, într-un contract de un miliard de euro

Airbus Helicopters va vinde 100 de elicoptere H135 în...

Autor: Mihai Draghici

30.10.2015, 16:43 259

Scrisoarea de intenţie a fost semnată în cursul vizitei efectuate în China de cancelarul Germaniei, Angela Merkel, iar contractul va avea valoarea de aproximativ un miliard de euro (1,1 miliarde de dolari).

Airbus Helicopters speră ca prin acest acord să atingă o cotă de 40% pe piaţa chineză.

Potrivit estimărilor, piaţa chineză va avea nevoie de 3.000-5.000 de elicoptere civile în următoarele două decenii.

Cele 100 de elicoptere H135 vor fi asamblate într-un centru Airbus din China.

Germania şi China au semnat joi un contract prin care companiile aeriene chineze vor achiziţiona 30 de avioane de pasageri A330 fabricate de grupul aeronautic european Airbus. Contractul, în valoare de 17 miliarde de euro (18,57 mld dolari), a fost anunţat imediat după ce cancelarul Germaniei, Angela Merkel, s-a întâlnit cu premierul Chinei, Li Keqiang.

Compania Airbus este în concurenţă directă cu grupul american Boeing pentru dominaţia pe piaţa chineză. Boeing Co. estimează că, în următoarele două decenii, va atinge o cifră de afaceri de 1.000 de miliarde de dolari pe piaţa chineză. Air China Ltd şi alte companii aeriene chineze îşi extind flotele de avioane, în contextul în care numărul pasagerilor de pe piaţa chineză ar urma să se tripleze în următorii 20 de ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO