Business Internaţional

Ajutor pentru Ucraina: Elveţia oferă 100 de milioane de dolari pentru a ajuta ţara să facă pregătiri de iarnă

Ajutor pentru Ucraina: Elveţia oferă 100 de milioane de...

Autor: Petru Mazilu

03.11.2022, 14:53 52

Guvernul elveţian a aprobat un ajutor de 100 de milioane de dolari pentru Ucraina. Banii vor fi folosiţi pentru pregătirile de iarnă.

Consiliul federal elveţian a anunţat că a „adoptat un plan de acţiune pentru a atenua impactul iernii viitoare asupra populaţiei din Ucraina". Guvernul elveţian a mai comunicat că fondurile vor fi utilizate în special pentru furnizarea de apă potabilă şi reabilitarea infrastructurii energetice, potrivit CNN.

Aproximativ 18 milioane de persoane din Ucraina, aproximativ 40% din populaţie, depind deja de ajutor de când Rusia a invadat Ucraina în februarie, se arată în comunicat, adăugând că „odată cu venirea iernii, acest număr ameninţă să crească la 24 de milioane în condiţiile în care aproximativ o treime din infrastructura energetică a Ucrainei a fost avariată''.

Preşedintele Elveţiei, Ignazio Cassis, şi omologul său ucrainean, Volodimir Zelenski, s-au întâlnit luna trecută la Kiev şi au discutat despre cea mai bună modalitate de a oferi ajutor celor afectaţi de război, odată cu apropierea iernii.

„Situaţia umanitară a populaţiei afectate de război din Ucraina a devenit şi mai precară în ultimele săptămâni din cauza atacurilor ţintite asupra infrastructurii energetice şi a sistemelor de aprovizionare de bază'', scrie în comunicat.

Elveţia solicită comunităţii internaţionale să intervină cu ajutoare suplimentare pentru a ajuta la ceea ce numeşte o situaţie urgentă în Ucraina.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO