Business Internaţional

Allianz vrea sa il concureze pe Warren Buffett la el acasa

15.01.2009, 16:54 15

Allianz, cea mai mare companie de asigurari a Europei, va cheltui 100 de milioane de dolari (75 mil. euro) in Statele Unite pentru a concura cu Allstate si compania Geico detinuta de miliardarul Warren Buffett si pentru a deveni un "jucator important" pe pietele de asigurari pentru automobile si locuinte din State, scrie Bloomberg.

Investitia operata in cadrul diviziei Fireman's Fund cu sediul in Novato, California, a Allianz va permite firmei sa se extinda dincolo de acoperirea locuintelor, obiectelor de arta, cramelor si automobilelor de colectie ale clientilor bogati, a declarat directorul executiv al diviziei americane Fireman's Fund, Michael LaRocco, in cadrul unui interviu recent.
Divizia Fireman's Fund, care vinde polite de asigurare prin intermediul agentilor de asigurare independenti, intentioneaza sa-si sporeasca numarul de brokeri in statele in care are o prezenta limitata si sa-si imbunatateasca tehnologia de evaluare a riscurilor pentru proprietarii de locuinte si conducatorii auto pe care nu le-a acoperit in trecut, a declarat CEO-ul Fireman's Fund.
In acelasi timp, divizia isi extinde acoperirea companiilor mici, a adaugat LaRocco.
"Fiind detinuti de Allianz, dispunand deci de puterea financiara a Allianz, ar trebui sa fim un jucator de seama pe pietele americane de asigurari", a declarat LaRocco.
"Pana la urma, acest lucru prevede planul nostru: transformarea noastra dintr-un jucator mic, de nisa, intr-un jucator important pe piata Statelor Unite".
Divizia Fireman's Fund va incepe sa ofere acoperire unei baze mai extinse de clienti in trimestrul al treilea si va incheia o parte "semnificativa" din procesul de transformare pana la sfarsitul anului 2010, a declarat directorul executiv al diviziei.
Allianz, cu sediul in Munchen, vinde de asemenea asigurari pentru hoteluri, productii de film si transport in Statete Unite prin intermediul diviziei Fireman's Fund.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO