Business Internaţional

Anders Breivik, norvegianul care a omorât 77 de persoane, scapă de închisoare

Anders Breivik, autorul atentatelor din Norvegia, scapă de închisoare

Autor: Mediafax

29.11.2011, 15:57 1441

Autorul atacurilor comise în iulie la Oslo suferea de o psihoză în momentul comiterii faptelor şi este considerat iresponsabil din punct de vedere penal, astfel că nu va fi judecat, anunţă Parchetul norvegian.

Potrivit psihiatrilor, Anders Behring Breivik suferea de "schizofrenie paranoică" şi, în acest context, nu poate fi judecat, urmând să fie internat într-o clinică pentru persoane cu probleme psihice, scrie Mediafax.

Psihiatrii însărcinaţi să se pronunţe cu privire la responsabilitatea penală a lui Anders Behring Breivik au apreciat că autorul atacurilor de la 22 iulie din Norvegia nu era în deplinătatea facultăţilor mintale când a comis faptele, scrie marţi publicaţia Verdens Gang pe site-ul său.

"Psihiatrii desemnaţi de justiţie au conchis că Anders Behring Breivik era bolnav atunci când a ucis 77 de persoane", scrie Verdens Gang, fără a-şi dezvălui sursele.

Cei doi psihiatri, Synne Serheim şi Torgeir Husby, au prezentat marţi raportul lor tribunalului din Oslo. Principalele concluzii vor fi dezvăluite oficial de Parchet, în cadrul unei conferinţe de presă, la ora locală 13.00 (14.00, ora României).

Conform experţilor, Behring Breivik suferă de "psihoză", o condiţie mentală care i-ar fi alterat judecata înaintea şi în momentul atacurilor.

Raportul lor de 240 de pagini urmează să fie examinat de o Comisie medico-legală, care va trebui să se asigure că îndeplineşte toate exigenţele profesionale.

Ultimul cuvânt privind responsabilitatea penală a lui Breivik îi revine tribunalului, care în general respectă recomandările experţilor.

Cu unLIKEla pagina de Facebook a Ziarului Financiar (www.facebook.com/ZiarulFinanciar) veţi fi conectaţi în timp real la cele mai importante ştiri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO