Business Internaţional

Angela Merkel avertizează împotriva pericolului protecţionismului înaintea summitului G20

Angela Merkel avertizează împotriva pericolului...

Autor: Olimpia Nicolae

04.05.2017, 09:39 71

”Nu ne dorim izolare. Dorim schimb comercial liber şi să luptăm împotriva protecţionismului. Acesta va fi un subiect dur în cadrul negocierilor de la summitul G20, dar atunci când elaborezi un document politic ar fi desigur de mare ajutor dacă toate statele membre ale G20 l-ar susţine”, a afirmat Merkel.

Deşi aceasta nu a făcut referire la un stat anume, cea mai mare schimbare către protecţionism a venit în urma alegerii ca preşedinte al SUA a lui Donald Trump.

Preşedintele SUA, Donald Trump, pare să aibă, sub sloganul "America pe primul loc", o abordare protecţionistă în materie de comerţ internaţional, el contestând o serie de acorduri internaţionale de liber-schimb şi avertizând cu impunerea de taxe vamale suplimentare companiilor care aduc în Statele Unite produse fabricate în alte ţări.

La mijlocul lunii martie miniştrii de Finanţe ai statelor din Grupul 20 (G20, principalele 20 de economii majore) nu au reuşit, din cauza opoziţiei Administraţiei Donald Trump, să ajungă la un acord pentru stimularea în continuare a comerţului internaţional şi protejarea climei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO