Business Internaţional

Ankara respinge specualţiile privind un armistiţiu între Turcia şi kurzii din nordul Siriei

Ankara respinge specualţiile privind un armistiţiu...

Autor: Mediafax

31.08.2016, 12:52 61

Răspunzând unor întrebări în legătură cu informaţiile că Turcia ar fi ajuns la un acord de încetare a focului cu miliţiile kurde din Siria, Celik a replicat că organizaţia PYD a kurzilor sirieni este una teroristă, pe când Turcia este un stat suveran, aşa că un astfel de acord nu este posibil.

Oficialul turc a mai declarat că este inacceptabil faptul că unii membri ai miliţiilor kurde siriene se află în continuare la vest de Eufrat, în pofida promisiunilor că se vor retrage la est de fluviu.

Tot miercuri, premierul Binali Yildirim a declarat că Ankara va continua ofensiva în nordul Siriei până când toate ameninţările sunt eliminate, iar securitatea naţională a Turciei este garantată.

De la lansarea săptămâna trecută a ultimei operaţiuni militare turce în nordul Siriei, Statele Unite încearcă să evite o intensificare a confruntărilor între forţele turce şi miliţiile kurde siriene, doi dintre aliaţii lor importanţi în lupta împotriva Stat Islamic.

Turcia a iniţiat pe 22 august operaţiuni terestre pe teritoriul Siriei, trimiţând tancuri şi militari pentru a ajuta forţe rebele siriene aliate să elibereze oraşul Jarablus, ocupat de reţeaua teroristă Stat Islamic, notează BBC. Treptat, militarii turci au atacat şi poziţii ale Forţelor Democrate Siriene (FDS), o coaliţie care include miliţii kurde (YPG), susţinute de Washington.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO