Business Internaţional

Aon sfideaza criza şi îşi muta sediul central la Londra pentru a avea acces mai bun la pieţele emergente

Autor: Bogdan Cojocaru

16.01.2012, 13:08 193

Grupul american Aon, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii de brokeraj de asigurare, reasigurare şi de management al riscului la nivel mondial, prezent şi în România, îşi va muta sediul central la Londra pentru a avea un acces mai bun la pieţele emergente.

Decizia, un pas important în strategia de dezvoltare globală a grupului, asigură acces mai bun la pieţele emergente şi avantaje mai mari, prin apropierea de banca britanică Lloyd's şi piaţa londoneză, unul dintre cele mai importante centre internaţionale pentru brokeraj de asigurări şi risc, se arată într-un comunicat al Aon.

"Pentru Aon România, mişcarea făcută şi justificarea ei sunt extrem de benefice, având în vedere intenţiile declarate ale conducerii companiei de a investi în zonele emergente. Serviciile profesionale din domeniul consultanţei de risc sunt încă sub-dezvoltate în România, iar brokerajul de asigurări este cel mai adesea perceput ca o activitate ce nu aduce valoare adăugată semnificativă, care să justifice o generalizare a apelării lor", spune Valentin Tucă, şeful Aon România.

AON este unul dintre principalii furnizori din lume de servicii de brokeraj de asigurare şi reasigurare, de management al riscului şi consultanţă pentru beneficii ale angajaţilor. Grupul deţine o reţea de 61.000 de colaboratori în întreaga lume şi este prezent în 120 de ţari.

Conducerea grupului consideră că mutarea sediului central la Londra va aduce beneficii financiare pe termen scurt şi lung precum creşterea flexibilităţii financiare şi îmbunătăţirea alocării capitalului.

"În condiţiile în care ponderea veniturilor din operaţiunile internaţionale continuă să crească, capacitatea de a distribui capital pentru investiţii şi dezvoltare va fi vitală pentru succesul grupului", menţionează comunicatul.

Aon îşi va păstra sediul pentru operaţiunile din America de Nord şi de Sud la Chicago.

Mutarea sediului central global va avea drept consecinţă crearea unei noi companii, Aon UK, care va fi listată pe bursa de la New York.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels