Business Internaţional

Aproape 7 milioane de bulgari sunt aştepaţi să voteze în al doilea tur al alegerilor prezidenţiale

Aproape 7 milioane de bulgari sunt aştepaţi să voteze...

Autor: Mediafax

13.11.2016, 18:35 43

Deşi a fost catalogat de drept prorus, atât Radev, cât şi Ţacheva, au cerut ridicarea sancţiunilor UE împotriva Rusiei, impuse ca urmare a acţiunilor Moscovei în Ucraina.

Secţiile de vot din Bulgaria s-au deschis la ora 7:00 şi urmează să se închidă la ora 20:00, însă există posibilitatea prelungirii programului de vot până la ora 21:00 în cazul în care mai sunt alegători care aşteaptă să-şi exercite dreptul la vot.

Rumen Radev, candidatul susţinut de Partidul Socialist (stânga), s-a clasat pe locul întâi în primul tur al scrutinului prezidenţial din Bulgaria, pe locul doi fiind Ţeţka Ţaceva, din cadrul partidului de guvernământ GERB, din care face parte premierul Boiko Borisov.

Rumen Radev, candidatul susţinut de Partidul Socialist, care s-a clasat pe primul loc în turul întâi al alegerilor prezidenţiale, a promis că va susţine adoptarea unor măsuri de securitate sporite la frontiere pentru a preveni pătrunderea imigranţilor şi va milita pentru înăsprirea luptei anticorupţie, citând exemplul României, notează agenţia de ştiri Reuters.

O victorie a lui Radev ar putea duce la o şi mai mare apropiere a Bulgariei faţă de Rusia şi ar cauza o perioadă de instabilitate politică la Sofia, după ce premierul Boiko Borisov a anunţat că va demisiona în cazul înfrângerii lui Ţaceva.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO