Business Internaţional

Arabia Saudită atacă cel mai mare port din Yemen. Războiul statelor arabe trece la următorul nivel

Arabia Saudită atacă cel mai mare port din Yemen....

Autor: Alex Ciutacu

13.06.2018, 13:37 35449

Trupele susţinute de coaliţia Arabiei Saudite au lansat un asalt astăzi asupra principalului port din Yemen, Hodeidah, care este deţinut în prezent de trupele iraniene, potrivit Business Insider.

Este de aşteptat ca bătălia pentru portul Hodeidah să fie cea mai mare din războiul de trei ani dintre statele arabe şi coaliţia iranienilor.

Anunţul a venit miercuri noapte după ce militarii americani au transmis că SUA va ajuta coaliţia saudiţilor să îşi aleagă ţintele pentru a minimiza numărul de victime civile.

Administraţia Trump a transmis săptămâna trecută că ar dori să ajute Emiratele Arabe Unite (n.red: care fac parte din coaliţia saudiţilor) în cazul unui atac asupra Hodeidah.

Între timp, Naţiunile Unite şi grupurile de ajutor au încercat să amâne atacul, avertizând că un asalt asupra portului ar putea avea un impact incontrolabil şi ar putea duce la cel mai mare dezastru din lume.

„Ne temem că un atac prelungit sau un asediu asupra Hodeidah ar putea fi catastrofic pentru civili”, spune Lise Grande, cea care coordonează activitatea umanitară a Naţiunilor Unite în Yemen.

Grande a declarat în trecut pentru Wall Street Journal că aproximativ 250.000 de oameni ar muri în cazul unui conflict.

SUA ajută coaliţia arabilor în Yemen cu informaţii, realimentare de combustibil pentru avioanele coaliţiei şi antrenamente pentru a ajuta la precizia atacurilor aeriene, spune Rankine-Galloway, purtător de cuvânt al Pentagonului.

Beretele verzi ajută de asemenea Arabia Saudită să localizeze şi să distrugă rachetele balistice ale iranienilor.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO