Business Internaţional

Armata franceză a bombardat un depozit petrolier al SI din Siria

Armata franceză a bombardat un depozit petrolier al SI...

Autor: Roxana Maciuca

09.11.2015, 17:05 572

Jean-Yves Le Drian, ministrul francez al Apărării, a anunţat luni că trupele franceze au bombardat un centru de aprovizionare petrolieră, localizat în apropiere de oraşul Deir ez-Zor, în estul Siriei. Centrul pertrolier aparţinea grupării teroriste Stat Islamic din Siria.

"Am intervenit în Siria ieri-seară (duminică seară) printr-un atac asupra unui punct de livrare petrolieră în apropiere de Deir ez-Zor, la frontiera dintre Irak şi Siria", a declarat Le Drian.

Anunţul a fost făcut în cadrul unei conferinţe de presă despre Forumul Internaţional pentru Pace şi Securitate în Africa, care are loc la Dakar, luni şi marţi.

Franţa şi-a început campania militară în Siria împotriva SI la finalul lunii septembrie. Potrivit Le Monde, primele bombardamente efectuate de armata franceză în Siria au avut loc în data de 24 septembrie.

Din septembrie 2014, Franţa luptă împotriva SI în Irak, unde se află 800 de militari francezi, fiind efectuate peste 200 de bombardamente în acest interval.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO