Business Internaţional

ATP: „Absenţa lui Novak Djokovic de la Australian Open este o pierdere pentru acest sport”

ATP: „Absenţa lui Novak Djokovic de la Australian Open...

Autor: Rafael Hekman

16.01.2022, 19:21 58

Decizia de duminică a instanţei de a valida anularea vizei lui Novak Djokovic a pus capăt unei serii de evenimente „profund regretabile", iar eliminarea sârbului de la Australian Open a fost o pierdere pentru sport, a declarat ATP, organismul care guvernează tenisul masculin, într-un comunicat.

Australia l-a expulzat pe Djokovic, numărul unu mondial la tenis, după ce Curtea Federală a confirmat decizia guvernului de a-i anula viza pe motiv că decizia sa de a nu se vaccina împotriva COVID-19 a reprezentat un risc pentru ţară.

Decizia l-a exclus pe sârbul în vârstă de 34 de ani de la ediţia din acest an a Openului Australiei, un turneu pe care l-a câştigat de nouă ori, inclusiv la ultimele trei ediţii.

„Decizia de astăzi de a menţine anularea vizei australiene a lui Novak Djokovic marchează sfârşitul unei serii de evenimente profund regretabile", a precizat ATP într-un comunicat, citat de Reuters.

„În cele din urmă, deciziile autorităţilor legale în ceea ce priveşte chestiuni de sănătate publică trebuie respectate. Este nevoie de mai mult timp pentru a face bilanţul faptelor şi pentru a trage învăţăminte din această situaţie."

Saga vizelor Djokovic a dominat titlurile din întreaga lume şi a alimentat o dezbatere privind drepturile persoanelor care aleg să rămână nevaccinate, în timp ce guvernele iau măsuri pentru a-şi proteja populaţia de pandemia COVID-19, care durează de doi ani.

Organismul care guvernează tenisul masculin declarase anterior că 97% dintre cei mai buni 100 de jucători din top 100 de tenis masculin au fost vaccinaţi împotriva COVID-19. ATP a reiterat faptul că continuă să recomande cu tărie jucătorilor să se vaccineze.

„Indiferent de modul în care s-a ajuns la acest punct, Novak este unul dintre cei mai mari campioni ai sportului nostru, iar absenţa sa de la Australian Open este o pierdere pentru acest sport", a declarat ATP.

„Ştim cât de turbulente au fost ultimele zile pentru Novak şi cât de mult şi-a dorit să îşi apere titlul la Melbourne. Îi urăm succes şi aşteptăm cu nerăbdare să-l vedem în curând din nou pe teren".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO