Business Internaţional

Cutremur de 7,8 grade în Noua Zeelandă. Autorităţile au confirmat două decese până acum şi menţin starea de alertă după ce cutremurul a fost urmat de un tsunami

Cutremur de 7,8 grade în Noua Zeelandă. Autorităţile...

Autor: Mediafax

13.11.2016, 19:00 14114

Autorităţile menţin starea de alertă după puternicul cutremur din Noua Zeelandă ce a fost urmat de un tsunami şi avertizează populaţia ce louieşte în zona de coastă să caute adăpost în zone mai înalte, informează The Associated Press.

Institutul american de Geofizică a revizuit la 7,8 grade magnitudinea cutremurului, care iniţial a fost estimat la 7,4 grade pe scara Richter. Cutremurul a fost urmat de peste 45 de replici, dintre care unele de peste 6 grade.

Mai multe clădiri s-au prăbuşit în localitatea Kaikoura, iar multe alte clădiri au fost avariate în această. O serie de drumuri de pe insula sudică au fost puternic afectate de seism.

Autorităţile continuă să evalueze pagubele şi au fost anunţate mai multe persoane rănite.

Epicentrul cutremurului a fost localizat la 53 de kilometri nord-est de orăşelul Amberley din regiunea Canterbury pe insula de sud a Noii Zeelande şi la 93 de kilometri nord-est de oraşul Christchurch.

Seismul s-a resimţit şi în capitala ţării, Wellington, aflată la peste 200 de kilometri depărtare.

În 2011, oraşul Christcurch a fost lovit de un cutremur cu o magnitudine de 6,3 grade, care a provocat decesul a 185 de persoane.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO