Business Internaţional

Avioane militare americane s-au apropiat de frontierele Rusiei, deasupra Mării Negre, acuză Moscova

Avioane militare americane s-au apropiat de frontierele...

Autor: Mihai Draghici, Mediafax

24.10.2017, 14:32 147

Oficialul militar rus susţine că drone de tip RQ-4 Global Hawk şi avioane cu echipaj RS-135 şi P-8A Poseidon s-au apropiat de mai multe ori la 10-15 kilometri de frontierele Rusiei.

"Dronele Global Hawk şi avioanele RS-135 decolează de obicei de la Baza NATO Sigonella, situată pe Insula italiană Sicilia, în timp ce avioanele P-8A încep misiunile de la Baza Souda (Grecia). Rutele acestor avioane urmează coastele Mării Negre, până în apropierea Peninsulei Crimeea şi a staţiunii Soci. În cursul acestor zboruri, nu s-au înregistrat incursiuni în spaţiul aerian al Rusiei, dar s-au apropiat la distanţe de 10-15 kilometri", a precizat oficialul rus, citat de agenţia Tass.

Generalul Viktor Sevestianov nu a precizat de câte ori s-au apropiat avioanele americane de frontierele Rusiei. El a dat asigurări că avioane de vânătoare ruse sunt trimise de fiecare dată să urmărească aeronavele militare americane.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO