Business Internaţional

Avionul Virgin Australia a fost blocat la sol în Indonezia în urma unei alerte de deturnare provocată de un pasager beat

Avionul Virgin Australia a fost blocat la sol în...

Autor: Valentin Vidu - Mediafax

25.04.2014, 12:07 105

Un pasager beat de la bordul unui avion aparţinând companiei Virgin Australia, cu destinaţia Insula Bali, a provocat vineri o alertă de deturnare, bătând puternic în uşa cabinei piloţilor, au anunţat autorităţile, relatează AFP.

Pasagerul a fost arestat, a anunţat poliţia.

Forţe de ordine au fost mobilizate pe Aeroportul de pe insula indoneziană, frecventată de turişti, iar zborurile au fost întârziate din cauza unor informaţii cu privire la o tentativă de deturnare a unui avion Virgin Australia venind de la Brisbane, oraş situat pe coasta de est a Australiei.

Poliţia şi forţele aeriene au afirmat iniţial că avionul a fost deturnat, însă Virgin Australia a anunţat că alerta a fost provocată de către acest pasager beat, care a lovit cu putere în uşa cabinei piloţilor.

"Nu este vorba despre o deturnare, este o neînţelegere. Nimeni nu a fost rănit şi nimeni nu se află în pericol", a declarat Heru Sudjatmiko, un reprezentant al companiei aeriene la Aeroportul Denpasar. "Este vorba despre o persoană beată (...). Consumul prea mare de băuturi alcoolice l-a determinat să acţioneze în mod agresiv", a adăugat el.

Bărbatul a încercat să pătrundă în cabină, bătând în uşă, dar nu a reuşit, a continuat oficialul citat.

Echipajul a reuşit să-l imobilizeze, i-a pus cătuşe şi l-a aşezat în partea din spate a avionului, de unde a fost debarcat de către autorităţile indoneziene.

"Comandantul de bord ne-a anunţat că vom întârzia, deoarece s-a produs o deturnare la aeroportul de pe (Insula) Bali", a declarat Palani Mohan, un pasager al unui avion aparţinând companiei Garuda, care se afla în apropiere.

"Am văzut cel puţin cinci vehicule, inclusiv camioane militare, pline cu oameni în uniformă care se precipitau către aeroport", a adăugat el.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24