Business Internaţional

Cea mai importantă ştire economică pentru România: Banca centrală a Germaniei a îmbunătăţit prognozele economice pentru acest an şi pentru 2014

Cea mai importantă ştire economică pentru România:...

Autor: Marius Oncu

06.12.2013, 10:56 1000

Economia Germaniei va creşte cu 0,5% în acest an şi cu 1,7% anul următor, arată noile prognoze ale Bundesbank. Anterior, banca lua în calcul un avans al PIB de 0,3% pentru acest an şi de 1,5% pentru anul următor.

Pentru anul 2015, instituţia financiară anticipează o accelerare la 2% a celei mai mari economii europene, potrivit Reuters.

"Economia Germaniei este în stare bună - rata şomajului este scăzută, numărul de angajaţi este în urcare, iar creşterea salarială revine la normal", a declarat preşedintele Bundesbank, Jens Weidmann.

Germania a fost în ultima perioadă un motor important al recuperării în zona euro, aflată în încetinire, în contextul datelor macroeconomice mai slabe din Franţa şi Italia.

Îmbunătăţirea estimărilor economice a fost determinată în principal de cererea internă şi mai puţin de exporturi, situaţie susţinută de dobânzile reduse şi creşterea veniturilor.

Germania este principalul partener comercial al României,  ultimele date arătând că în 2012 schimburilor comerciale au fost de 17,8 mld. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO