Business Internaţional

Bancherii italieni strang randurile

05.03.2007, 18:15 15

Actionarii bancii Popolari Unite au aprobat achizitia de 8,2 miliarde de dolari (6,2 mld. euro) a bancii Banca Lombarda, pas important in crearea celei de-a treia banci din Italia dupa numarul sucursalelor.
Achizitia a primit majoritate de voturi din partea actionarilor Banche Popolari, investitorii de la Banca Lombarda dandu-si acordul in cadrul unei intalniri separate care a avut loc la Brescia, in Italia, scrie Bloomberg.
Directorul executiv al bancii Popolari Unite, Giampero Auletta Armenise, va conduce nou-formata banca, estimand o reducere a personalului cu 6 procente si un profit de 1,4 miliarde de euro (1,8 mld. dolari) pana in 2009. Banca Popolari Unite, care a realizat un profit in 2006 de doua ori mai mare decat cel obtinut de Banca Lombarda, plateste de 2,75 ori mai mult decat valoarea reala pentru achizitia rivalului sau bancar. "Totul a decurs intr-un mod amiabil. Exista un acord general in favoarea fuziunii celor doua banci, iar perspectivele de crestere sunt optimiste", a declarat Manuela Meroni, analist la Intesa Sanpaolo din Milano, care detine actiuni la Popolari Unite.
Bancile italiene au fost implicate anul trecut in fuziuni record in valoare de 85 de miliarde de dolari, in conditiile in care banci straine au intrat pe piata, iar cele autohtone au preferat sa fuzioneze pentru a reduce costurile. Bancile tintesc spre regiunile mai prospere din nordul Italiei, unde atat cei de la Popolari Unite, cat si cei de la Lombarda au amplasate cele mai numeroase sucursale.
Banca formata prin fuziunea celor doua institutii bancare, cu peste 1.900 de sucursale, va propune pentru anul 2006 un dividend in valoare de 80 de centi per actiune.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO