Business Internaţional

Bank of America se pregăteşte pentru dezvăluirile WikiLeaks cu o echipă de 20 de executivi

Bank of America se pregăteşte pentru dezvăluirile WikiLeaks cu o echipă de 20 de executivi

Autor: Adrian Voicu

03.01.2011, 17:32 26

15 executivi de top din cadrul Bank of America îşi vor uniforţele sub conducerea lui Bruce Thompson, Chief Risk Officer încadrul companiei, pentru a face faţă eventualelor dezvăluiripromise de fondatorul WikiLeaks Julian Assange pentru începutulacestui an, informează New York Times.

Anul trecut, imediat după apariţia documentelor interne aleadministraţiei americane pe site-ul WikiLeaks, Julian Assange apromis că în prima parte a anului 2011 va publica documente aleunei bănci ce vor dărâma cel puţin o bancă americană de maridimensiuni. Imediat după acest anunţ titlurile Bank of America auînregistrat un declin de 3%, ştiindu-se de faptul că în trecut dininteriorul băncii au fost furate date.

Conform publicaţiei, banca a angajat deja firma de consultanţăBooz Allen Hamilton pentru a fi ajutată în investigaţii. Deademenea, au fost contractate mai multe firme de avocatură care săprotejeze compania de eventualele acţiuni în instanţă.

Publicaţia americană menţionează faptul că echipa încă se aflăîn cautarea sursei de informaţii, după ce Assange a declarat căeste vorba de 5GB de documente (peste 200.000 de pagini detext).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24