Business Internaţional

Barack Obama promite distrugerea organizaţiei "barbare" Stat Islamic, un simbol al "răului"

Barack Obama promite distrugerea organizaţiei "barbare"...

Autor: Mihai Draghici

16.11.2015, 17:07 767

Reţeaua teroristă Stat Islamic reprezintă "răul", afirmă preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, la finalul summitului G20, promiţând distrugerea "organizaţiei barbare".

"Grupul terorist Stat Islamic reprezintă faţa răului", a declarat Obama, potrivit CBS, la finalul summitului G20, desfăşurat în Antalya (sudul Turciei).

"Scopul nostru este distrugerea acestei organizaţii barbare", a avertizat preşedintele Statelor Unite.

Obama a evidenţiat că Statele Unite şi Franţa trebuie să intensifice cooperarea în operaţiunile pentru combaterea terorismului.

"Parisul nu este singur", a subliniat Obama, exprimând solidaritate cu poporul francez şi notând că recent au avut loc atentate în Liban, Turcia şi Irak.

"Refuzul de a mai accepta refugiaţi în urma atentatelor de la Paris ar fi o trădare a valorilor americane. În acelaşi timp, toate ţările trebuie să îşi asigure ordinea pe plan intern; eu, în calitatea de preşedinte, am prioritatea de a garanta siguranţa poporului american", a adăugat Obama, potrivit CNBC.

"Iniţierea de operaţiuni terestre în Siria, împotriva grupului terorist Stat Islamic, ar fi o eroare", a subliniat preşedintele Statelor Unite.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO