Business Internaţional

BayernLB vrea bani de la stat

20.10.2008, 16:30 17

Bayerische Landesbank, cel de-al doilea creditor german ca marime aflat in proprietatea statului, ar putea recurge la fonduri din pachetul de salvare a sistemului financiar creat de guvern pentru a isi intari baza de capital, scrie Bloomberg.

"BayernLB si detinatorii sai pun la cale un plan pentru capitalizarea bancii saptamana aceasta", a declarat Matthias Priwitzer, purtatorul de cuvant al bancii. Planul ar "putea presupune" recurgerea la planul de salvare a sistemului bancar realizat de guvernul german, a adaugat acesta.
Ziarul german "Bild" l-a citat pe ministrul de finante al Bavariei Erwin Huber, care afirma ca BayernLB ar avea nevoie de miliarde de euro sub forma de garantii si recapitalizari. Huber este de asemenea presedinte al Consiliului de Administratie al BayernLB. Consiliul de conducere al BayernLB se va intruni in sedinta astazi pentru a discuta masurile necesare capitalizarii creditorului, conform celor declarate de Priwitzer.
Parlamentul german a aprobat pe 17 octombrie planul guvernului ce presupune oferirea a 500 mld. euro sub forma de garantii de credit si capital pentru a reinvia sistemul bancar al tarii. Pachetul promite 400 mld. euro sub forma de garantii de credit, ofera 80 mld. euro pentru recapitalizarea bancilor cu probleme si pune "la pastrare" 20 mld. euro pentru a acoperi potentialele pierderi din imprumuturi.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO