Business Internaţional

BCE: Grecia poate evita restructurarea creditelor dacă respectă cu stricteţe programul de salvare al FMI şi UE

BCE: Grecia poate evita restructurarea creditelor dacă respectă cu stricteţe programul de salvare al FMI şi UE

Autor: Adrian Voicu

22.05.2011, 13:14 114

Doi membri din consiliul de conducere al Băncii CentraleEuropene (BCE) au declarat duminică pentru presa elenă că Greciapoate evita restructurarea datoriilor dacă respectă programul desalvare de 110 miliarde dolari elaborat de Uniunea Europeană şiFMI, informează AFP.

"Dacă toate punctele programului sunt implementate,sustenabilitatea datoriei este garantată", a declarat pentrupublicaţia Kathimerini Juergen Stark, membru al boardului executivdinb cadrul BCE.

"Cu orice tip de restructurare, Grecia riscă să nu mai poatăaccesa pieţele financiare în timp rezonabil, iar dacă reuşeşte, înviitor va avea de plătit costuri de risc mai mari", a spusoficialul.

Ewald Nowotny, membru din partea Austriei în consiliul deadministraţie al BCE, a eliminat orice posibilitate ca Grecia săîşi restructureze datoriile. "BCE are o poziţie clară: acestprogram (pachetul de salvare de 110 miliarde euro) este calea deurmat. Nu văd un plan alternativ", a spus Nowotny într-un interviuacordat publicaţiei To Vima.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO