Business Internaţional

BCE promite dobânzi scăzute "o perioadă prelungită" de timp

BCE promite dobânzi scăzute "o perioadă prelungită"...

Autor: Marius Oncu

04.07.2013, 16:43 198

Banca a menţinut joi dobânda operaţiunilor principale de refinanţare la 0,5%, dobânda facilităţii de creditare marginală la 1%, iar dobânda facilităţii de depozite la 0%.

"Consiliul Guvernatorilor se aşteaptă ca dobânzile de importanţă cheie ale BCE să rămână o perioadă prelungită de timp la nivelurile actuale sau mai reduse. Riscurile persistă pentru zona euro. Politica noastă monetară va rămâne de susţinere a economiei atâta timp cât va fi necesar", a declarat Draghi într-o conferinţă de presă organizată la sediul BCE din Frankfurt după anunţarea deciziei de politică monetară.

Decizia de a schimba după 10 ani politica BCE de a nu se angaja în privinţa evoluţiei dobânzii de politică monetară a fost unanimă, a spus Draghi.

Draghi încearcă să asigure investitorii că BCE nu va creşte dobânzile până când economia nu va fi consolidată, după ce randamentul obligaţiunilor pe 10 ani ale Portugaliei a urcat miercuri peste 8%, prima dată începând din noiembrie, iar Rezerva Federală a SUA (Fed) a semnalat că ar putea începe tempererea măsurilor agresive de susţinere a economiei americane.

Banca Angliei a semnalat, de asemenea, joi, că va menţine dobânda la un nivel scăzut o perioadă mai lungă, în timp ce Fed a introdus în urmă cu mai mult timp acest procedeu, care creşte predictibilitatea pentru investitori.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO