Business Internaţional

Beneficiile acordului "open skies", puse la indoiala

26.03.2007, 18:36 16

Pasagerii care se asteapta la o scadere dramatica a tarifelor curselor aeriene dintre Europa si Statele Unite ca urmare a semnarii acordului de liberalizare a transportului aerian intre cele doua continente ar putea fi dezamagiti, scrie Financial Times.
Pasagerii vor avea intr-adevar mai multe optiuni in contextul in care nou- intratii vor introduce noi rute si o frecventa mai mare a zborurilor, insa pe masura ce timpul trece de la decizia Uniunii Europene de a semna acordul cu Statele Unite, apar semne de intrebare cu privire la amploarea unor reduceri mentionate.
De exemplu, in cazul tarifelor pentru pasagerii de la clasa business, este putin probabil ca reducerile sugerate in ultimele zile, de pana la 50%, sa fie realizate pentru majoritatea pasagerilor pentru ca putini dintre acestia platesc tarifele full-rate luate in calcul in cadrul comparatiilor.
Cifrele utilizate de CE inainte de votul asupra amplorii beneficiilor de ambele parti ale Atlanticului includeau 26 milioane de pasageri castigati in cinci ani si beneficii economice de 12 miliarde de euro in aceeasi perioada.
"Cifrele privitoare la numarul pasagerilor si beneficiile economice sunt exagerate", arata un economist din domeniul aviatic.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels