Business Internaţional

Bohuslav Sobotka i-a prezentat Angelei Merkel ideea înfiinţării unei armate a Uniunii Europene

Bohuslav Sobotka i-a prezentat Angelei Merkel ideea...

Autor: Mediafax

25.08.2016, 20:15 34

În opinia lui Bohuslav Sobotka, consolidarea securităţii şi intensificarea cooperării militare la nivel european, în plus faţă de Alianţa Nord-Atlantică, constituie o prioritate, dată fiind necesitatea protejării frontierelor externe ale Uniunii Europene şi pe fondul ameninţărilor provenind din Orientul Mijlociu.

Sobotka a declarat că Cehia intenţionează să creeze noi parteneriate militare cu ţări membre UE, reiterând ideea creării unei armate europene. "În mod clar, Cehia îşi poate imagina intensificarea cooperării în domeniul militar, prin integrarea unităţilor, prin manevre comune, prin dobândirea capacităţilor de organizare a unor operaţiuni de afirmare a politicii externe europene", a spus Sobotka.

În urmă cu câteva zile, Bohuslav Sobotka a propus, în cadrul unei întâlniri cu diplomaţi, crearea unei armate a Uniunii Europene care să funcţioneze în paralel cu Alianţa Nord-Atlantică. "Sunt convins că, pe termen lung, nu ne vom putea descurca fără o armată comună europeană", a afirmat Sobotka. "Sper că summitul european din toamnă va aduce propuneri concrete pe această temă", a spus premierul Cehiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO