Business Internaţional

Boris Johnson consideră că articolul 50 va fi invocat la începutul anului 2017

Boris Johnson consideră că articolul 50 va fi invocat...

Autor: Mediafax

23.09.2016, 16:06 1845

Marea Britanie ar putea invoca articolul 50 la începutul anului 2017 şi părăsi Uniunea Europeană până la sfârşitul lui 2018, a declarat Boris Johnson, ministrul britanic de Externe, citat de site-ul ziarului The Independent.

Boris Johnson pare să dorească grăbirea procesului de ieşire a Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Vorbind în cadrul unei conferinţe care a avut loc la New York, Boris Johnson a spus: " Dacă invoci articolul 50 la începutul anului 2017, ai la dispoziţie doi ani pentru a o scoate la capăt, dar să vedem evoluează lucrurile".

"Vom beneficia de oportunităţi fantastice din partea comerţului liber cu prietenii noştri din Uniunea Europeană. Nu numai că britanicii cumpără mai multe vehicule germane decât oricine altcineva, dar beau mai mult vin italian decât oricine, aceste state nu vor expune la riscuri acest lucru", a adăugat acesta.

Preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, a declarat că Marea Britanie trebuie să părăsească UE înaintea scrutinului europarlamentar din 2019.

Premierul Marii Britanii, Theresa May, a semnalat la rândul său că ar putea fi pregătită să lanseze procedura pentru ieşirea din Uniunea Europeană abia în ianuarie-februarie 2017.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO