Business Internaţional

Boris Johnson:Rusia ar putea încerca să intervină în alegerile legislative din Marea Britanie

Boris Johnson:Rusia ar putea încerca să intervină în...

Autor: Mircea Olteanu

13.05.2017, 13:50 87

Există "posibilitatea reală" ca Rusia să încerce să intervină în scrutinul legislativ din Marea Britanie, a declarat Boris Johnson, ministerul britanic de Externe, care adăugat că preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, s-ar "bucura" dacă liderul laburist Jeremy Corbyn ar câştiga alegerile.

Făcând referire la Putin, Johnson a afirmat că "în mod clar credem că este ceea ce a făcut în Statele Unite, este cât se poate de evident că asta a făcut în Franţa, în regiunea Balcanilor de Vest, unde are tot felul de planuri mârşave, aşa că trebuie să fim vigilenţi", informează Reuters.

Cu doar o zi înaintea turului doi al alegerilor prezidenţiale din Franţa, echipa lui Emmanuel Macron a anunţat că a fost tinta unui atac informatic prin care emailurile de campanie au fost publicate online.

Momentan nu se cunoaşte originea atacului cibernetic, însă experţi în securitatea cibernetică au avertizat, luna trecută, că hackerii ruşi ar viza campania electorală a lui Emmanuel Macron.

Preşedintele Rusiei vrea "să submineze cu totul încrederea în democraţie şi să discrediteze întreg procesul democratic", a mai declarat oficialul britanic într-un interviu pentru cotidianul The Telegraph.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO