Business Internaţional

Britanicii au luat de bună expresia ”fugi de bănci”. Metoda inedită prin care îşi subţiază rândurile angajaţilor una dintre cele mai mari bănci din lume

Britanicii au luat de bună expresia ”fugi de...

Autor: Ştefan Stan

21.10.2015, 11:34 1735

Barclays, una dintre cele mai mari bănci britanice, care a promis creditorilor că va deveni mai puternică şi mai ”subţire”, îşi încurajază angajaţii să facă acelaşi lucru, potrivit Bloomberg.

Firma plănuieşte să lanseze un nou program în noiembrie, care include finanţarea Fitbit, niste trackere prin care 75.000 de angajaţi din SUA şi Marea Britanie din întreg portofoliul de firme al multinaţionalei vor putea să îşi urmărească activităţile zilnice de fitness.

Decizia Barclays vine în condiţiile în care Time Warner, Target şi BP deja au dezvoltat parteneriate cu companii dezvoltatoare de dispozitive wearable pentru sănătate.

”Provocările de activitate din business-ul nostru şi dintre echipe vor fi o parte importantă din strategia noastră de a încuraja mai multă mişcare şi distracţie la locul de muncă”, a declarant Dominic Johnson, directorul de HR al Barclays.

Tracker-ul îi va ajuta pe angajaţi să îşi monitorizeze pe un ecran semnele vitale de sănătate. Încurajarea exerciţiilor fizice poate fi benefică pentru angajatori. Barclays şi-a micşorat deja forţa de muncă şi caută modalităţi să îşi îmbunătăţească profitabilitatea, erodată de reguli mai dure din sistem şi de amenzi pe măsură.  

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO