Business Internaţional

Brutarul român care a lovit un terorist la Londra, considerat erou de presa internaţională

Brutarul român care a lovit un terorist la Londra,...

Autor: Departamentul Social

05.06.2017, 12:44 7387

”Au ţipat prin portavoce (n.r.: poliţiştii) să mă îndepărtez că urmau să arunce o grenadă. M-am îndreptat spre ei pentru că îmi era milă de omul care era pe jos şi am încercat să ne salvăm amândoi, era posibil să mai fie unul, doi terorişti. Nimeni nu ştia câţi sunt. Dupa ce am aruncat cu naveta, a aruncat grenada care a pocnit, iar eu am fugit, mâam îndepărtat. Maşina de poliţie a intrat în terorişti”, a povestit Florin Morariu la BBC.

Vizibil emoţionată, jurnalista postului britanic i-a mulţumit ieşeanului pentru curajul său.

Şi nu a fost singura publicaţie care a vorbit despre Florin ca fiind un erou.

”Un curajos brutar român a lovit un terorist cu o ladă în cap, înainte de a oferi adăpost la 20 de oameni speriaţi”, scrie The Telegraph.

Morariu, care lucrează la brutăria Bread Ahead, din Borough Market, a povestit şi pentru The Associated Press: "Ne-am îndreptat privirile către fereastră. Am văzut că lumea era agitată, toţi fugeau, unii leşinau, cădeau şi am ieşit să vedem ce se întâmplă".

Într-un video postat pe internet de Morariu în noaptea atentatelor, acesta spune: "Dumnezeule, este un atac terorist aici. Teroriştii taie oameni pe străzi". Apoi omul strigă că a lovit un terorist şi cere un făcăleţ, ca să atace.

Curajul românului a fost lăudat şi pe internet. Asta în condiţiile în care poliţia britanică a recomandat tuturor să se adăpostească de urgenţă.

"Cred că Florin este un erou pentru că a atacat un terorist". Un alt internaut a scris: "Ai respectul meu".

Eroul de pe London Bridge povesteşte cum s-a luptat cu atacatorii, scrie şi The Sun, iar povestea lui Florin apare şi în New York Daily News, USA Today şi Mirror.

Florin Morariu a plecat în Anglia în urmă cu doi ani. La scurt timp după ce a ajuns acolo, a reuşit să îţi găsească un loc de muncă într-un restaurant, unde este brutar, meserie pe care o practică de mai mulţi ani.

Şapte persoane au fost ucise şi 48 au fost rănite în atacurile comise sâmbătă seară în centrul Londrei. 21 dintre victime sunt şi acum în stare critică.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO