Business Internaţional

Buffett a castigat 2,77 mld. dolari in trimestrul trei

06.11.2006, 16:43 8

Grupul Berkshire Hathaway, controlat de omul de afaceri american Waren Buffett, a consemnat un profit net de 2,77 miliarde de dolari in trimestrul trei, de 4,72 ori peste valoarea aferenta perioadei similare a anului 2005, in urma castigurilor raportate de divizia de asigurari.
"Cu siguranta, profitul este foarte satisfacator. La fel, activitatile din domeniul asigurarilor au beneficiat de lipsa unor pierderi determinate de catastrofe", a declarat, intr-un comunicat, Buffett, care detine pozitia a doua in clasamentul celor mai bogati oameni din lume, cu o avere estimata la
46 mld. dolari, potrivit revistei Forbes. Excluzand castigurile din investitii, profitul net s-a plasat la 2,6 mld. dolari, depasind estimarile analistilor. Veniturile au avansat cu 24%, la 25,36 miliarde de dolari, in urma realizarii de achizitii si a imbunatatirii rezultatelor diviziilor Geico si General Re, de asigurari auto, respectiv reasigurari. Grupul, care controleaza circa 50 de com-panii, a raportat disponibilitati in numerar de 42,25 mld. dolari la finele trimestrului al doilea, in usoara crestere fata de suma de 42,07 mld. dolari, inregistrata la 30 iunie.
Waren Buffett a donat, in luna iunie, circa 37 mld. dolari, echivalentul a 85% din averea sa, catre Bill & Melinda Gates Foundation si alte patru organizatii de caritate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO