Business Internaţional

Bursa din SUA deschide în scădere, după date slabe privind piaţa muncii

 Bursa din SUA deschide în scădere, după date slabe privind piaţa muncii

Autor: Marius Oncu

08.09.2011, 16:59 328

Bursa din Statele Unite a deschis în scădere şedinţa de tranzacţionare de joi, după ce Departamentul Muncii a anunţat că numărul cererilor pentru şomaj a crescut neaşteptat în ultima săptămână, transmite Reuters.

Datele slabe privind piaţa muncii au fost publicate înaintea unor discursuri, referitoare la economie şi înfiinţarea de locuri de muncă, pe care urmează să le susţină joi, 8 septembrie, preşedintele SUA, Barack Obama, şi cel al Rezervei Federale, Ben Bernanke.

Indicele industrial Dow Jones a pierdut 0,48%, Standard & Poor's 500 a scăzut cu 0,57%, iar Indicele Compozit Nasdaq cu 0,49%.

Numărul noilor cereri pentru ajutor de şomaj a urcat la 414.000 în săptămâna încheiată pe 3 septembrie, după 412.000 de cereri în săptămâna anterioară, a anunţat, joi, Departamentul Muncii. Analiştii de pe Wall Street se aşteptau la un declin până la 405.000 de noi aplicaţii.

Bernanke va susţine un discurs privind perspectivele economice ale SUA la 17:30 GMT (20:30 ora României), dar este puţin probabil să prezinte noi măsuri de sprijin, notează Reuters.

Totodată, Obama va vorbi, joi seara, în Congresul american despre situaţia pieţei muncii, considerată esenţială pentru recuperarea economică.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO