Business Internaţional

Bursele asiatice au avansat puternic după aflarea veştilor privind împrumutul gigant pregătit Italiei de FMI

Bursele asiatice au avansat puternic după aflarea veştilor privind împrumutul gigant pregătit Italiei de FMI

Autor: Adrian Voicu

28.11.2011, 08:10 1680

Acţiunile tranzacţionate la bursele asiatice au avansat pentru prima dată în patru zile, în timp ce euro a câştigat teren faţă de dolar şi yen, pe fondul speculaţiilor privind paşii importanţi făcuţi de liderii europeni în contracararea crizei datoriilor.

Indicele regional MSCI Asia Pacific a avansat cu 2% la Tokio, în timp ce indicele futures S&P500 a urcat cu 1,8%. Moneda europeană s-a întărit cu 0,4%, la 1,3289 dolari.

Aproape 4,7 trilioane dolari au fost şterse din valoarea acţiunilor în această lună, ca urmare a temerilor privind extinderea crizei din Europa în Italia. Publicaţia La Stampa a anunţat că Fondul Monetar Internaţional pregăteşte un împrumut de 600 miliarde euro pentru Italia pentru cazul în care datoria Italiei devine prea mare

"Acesta este încă un glonţ care se adaugă arsenalului de soluţii la criza europeană", a declarat pentru Bloomberg John Vial, strateg global în cadrul Nikko Asset Management.

Mai mult de patru acţiuni au crescut pentru fiecare acţiune care a înregistrat declin în cadrul indicelui MSCI Asia Pacific, care săptămâna trecut s-a scufundat cu 4,6%. Indicele japonez Nikkei 225 a urcat cu 1,6%, în timp ce indicele sud-coreean Kospi a avansat cu 2%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO