Business Internaţional

Bursele europene au deschis în urcare uşoară, în aşteptarea deciziei de politică monetară a FED

Mediafax Foto

Autor: Vlad Popescu

19.03.2014, 11:09 105

Bursele europene au deschis miercuri în urcare uşoară, în aşteptarea deciziei de politică monetară a Rezervei Federale a SUA, transmite Bloomberg.

Indicele Stoxx 600 al celor mai importante acţiuni europene a urcat cu 0,1% miercuri dimineaţă la Londra.

De la începutul lunii martie, bursele vest-europene au pierdut 2,9% din valoare, pe fondul crizei din Ucraina, unde Rusia a anexat Peninsula Crimeea.

Miercuri, pieţele asiatice au coborât cu 0,2%, iar tranzacţiile futures pe indicele S&P 500 al bursei de la New York afişează un câştig de 0,1%.

Rezerva Federală a SUA va încheia miercuri şedinţa de politică monetară, economiştii anticipând că programul de achiziţii de obligaţiuni va fi redus cu încă 10 miliarde de dolari, la 55 miliarde de dolari pe lună.

Totodată, analiştii cred că banca centrală a SUA va renunţa la rata şomajului ca indicator de referinţă pentru politica monetară şi va lansa un prim semnal privind creşterea dobânzilor, menţinute la niveluri minime începând de la criza financiară din 2008.

În Europa, acţiunile retailerului spaniol de îmbrăcăminte Inditex, proprietarul brandului Zara, au urcat cu 4% după ce grupul a anunţat un profit de 2,4 miliarde euro pentru 2013, în linie cu estimările pieţei.

Titlurile Barclays, a doua mare bancă britanică după active, au urcat cu 0,7%, după ce surse apropiate grupului au afirmat că banca aşteaptă oferte pentru divizia Index, Portfolio and Risk Solutions, în schimbul căreia ar putea obţine 400 milioane de dolari.

Titlurile producătorului german de materiale de construcţii HeidelbergCement au coborât cu 2,3%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO