Business Internaţional

Bursele europene îşi adâncesc pierderile căzând cu până la 5%. Băncile franceze, în cădere chiar şi cu 8%

Bursele europene îşi adâncesc pierderile căzând cu până la 5%. Băncile franceze, în cădere chiar şi cu 8%

Autor: Adrian Voicu

22.09.2011, 14:43 837

Bursele europene au continuat să cadă şi la jumătatea zilei, trimise la pământ de titlurile băncilor, ale companiilor miniere şi petroliere ca urmare a discursului şefului Rezervei Federale americane din urmă cu o zi, în care a atenţionat asupra unor riscuri mari privind perspectiva economiei americane.

Indicele european Stoxx Europe 600 a căzut cu 4,35% după ce în şedinţa de miercuri a încheiat pe o scădere de 1,7%.

Rezerva Federală a anunţat miercuri un program de înlocuire a unor datorii pe termen scurt de 400 miliarde dolari pentru obligaţiuni pe termen mai lung. Rerva Federală a anunţat că această acţiune vine în lumina "riscurilor semnificative asupra perspectivei economice, inclusiv a problemelor de pe pieţele financiare globale".

Băncile au înregistrat cele mai mari pierderi în şedinţele de astăzi. Printre acestea s-au numărat mai multe bănci italiene al căror rating a fost scăzut astăzi de S&P: Intesa Sanpaolo (-2,02%), Mediobanca Banca Banca di Credito Finanziario (-2,09%).

Băncile franceze au suferit foarte mult astăzi. Societe Generale a căzut cu 7,03%, iar BNP Paribas şi-a revenit pe o scădere de 4,11% după o cădere de 8%.

Indicele britanic FTSE 100 a căzut cu 4,66%, indicele german DAX 30 a avut un declin de 4,43%, în timp ce indicele francez CAC 40 a scăzut cu 4,94%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO