Business Internaţional

Bursele rusesti au suspendat din nou tranzactionarea

18.11.2008, 17:48 8

Indicele rus Micex s-a depreciat pentru a cincea zi consecutiv si cele mai mari doua burse si-au oprit tranzactionarea timp de o ora dupa ce pretul petrolului a ajuns la cel mai scazut nivel din ultimele 22 luni, scrie Bloomberg. Cei mai importanti producatori de petrol din Rusia, Rosneft si Lukoil, au condus plutonul declinurilor cu scaderi de mai mult de 4%. Indicele bursier Micex, format din 30 de companii, a pierdut 4,9%, in momentul in care s-a oprit tranzactionarea pentru o ora pe fondul pierderilor.

Indicele RTS, denominat in dolari, s-a depreciat cu aceeasi valoare. Ambii indici sunt denominati de catre producatorii de petrol si gaze naturale. "Cand barilul de petrol va ajunge sub 60 de dolari, guvernul va fi nevoit sa ia o serie de decizii dificile", a spus Ron Smith, strategul-sef al Alfa Bank din Moscova.
Rosneft, cel mai mare producator de petrol din Rusia, a inregistrat luni o scadere de 4,9% a pretului actiunilor. Lukoil a pierdut 4,5%. Petrolul brut cu livrare in decembrie a inregistrat cel mai scazut pret din ianuarie 2007 incoace. Indicele RTS s-a depreciat mai mult decat orice al indice mondial cu doua exceptii in ultimele trei luni dupa ce pretul petrolului a scazut, iar investitorii au vandut puternic actiuni.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO