Business Internaţional

Business Magazin. Cine a fost Richard T Farmer, care pornind de la închirierea de uniforme a ajuns să facă miliarde de dolari din servicii de protecţie împotriva incendiilor

Business Magazin. Cine a fost Richard T Farmer, care...

Autor: Andra Stroe

21.04.2024, 22:05 91

Născut într-o familie de antreprenori, Richard Farmer a avut ocazia, încă din copilărie, când îşi ajuta părinţii în business, să descopere dedesubturile gestionării unei afaceri. A împletit apoi experienţa practică cu noţiunile teoretice, învăţate la facultatea de business pe care a urmat-o, şi a pornit propria companie. Rezultatul? Uun gigant cu venituri anuale de miliarde de dolari.

După liceu, Richard T. Farmer s-a înscris la Universitatea Miami din Oxford, Ohio, pe care a absolvit-o cu o diplomă de licenţă în Business, servind ulterior în Marina Statelor Unite. În 1957 s-a întors acasă pentru a se implica full time în compania familiei, Acme Wiper and Industrial Laundry, iar la doi ani distanţă a preluat frâiele afacerii, care la vremea aceea avea doar 12 angajaţi. După schimbarea de conducere, Farmer a decis să reorienteze activitatea businessului înspre închirierea de uniforme. Reţeta s-a dovedit una de succes, aşa că în 1968 a pornit un nou business cu acelaşi obiect de activitate, Satellite Corp., care a fuzionat mai apoi cu firma tatălui său, dând naştere unui nou brand: Cintas, companie listată pe bursa NASDAQ începând cu 1983. De la venituri modeste de numai câteva zeci de mii de dolari, antreprenorul a reuşit să îşi propulseze businessul în top Fortune 500, odată cu primul miliard. În 1995, anul în care fondatorul s-a retras din rolul de CEO, cedându-i funcţia lui Bob Kohlhepp, Cintas şi-a extins operaţiunile pe piaţa din Canada, odată cu achiziţia Cadet Uniform Service Ltd. Pe parcurs, jucătorul şi-a diversificat activitatea, înglobând în portofoliu produse de curăţenie, kituri de prim ajutor, de protecţie împotriva incendiilor şi servicii de management al informaţiilor documentelor, printre altele.

În prezent, compania înregistrează o cifră de afaceri de peste 7 miliarde de dolari şi un număr de circa 44.500 de angajaţi.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO