Business Internaţional

Business Magazin. Cine este Trip Adler, cel care a pus bazele Scribd, un Netflix al cărţilor

„Am învăţat cât de important este timingul. Să ai o idee cu cinci ani înaintea timpurilor nu are, practic, nicio valoare.”

Autor: Andra Stroe

25.09.2022, 19:01 77

O discuţie cu tatăl său, un partener de business şi un apartament – de atât a avut nevoie Trip Adler pentru a pune bazele Scribd, supranumită adresea Netflixul cărţilor. Astăzi, platforma include peste 1 milion de titluri şi are zeci de milioane de utilizatori.

Născut în familia unui neurochirurg-antreprenor şi crescut în Palo Alto, California, centru global al tehnologiei şi inovaţiei, John R. „Trip“ Adler şi-a ales la rândul său o carieră ca antreprenor în industia tech.

După ce a terminat liceul, s-a înscris la Harvard, universitate pe care a absolvit-o cu o diplomă în biofizică. După facultate a avut mai multe iniţiative antreprenoriale, printre care s-au numărat o companie de ride-sharing, un call center şi o platformă social media (Rate your happiness). Ideea de a lansa Scribd i-a venit în urma unei discuţii cu tatăl său, care întâmpinase dificultăţi în publicarea unei lucrări academice într-un jurnal medical.

L-a angrenat în proiect pe Jared Friedman, coleg de facultate, alături de care s-a înscris în Y Combinator, în vara anului 2006. La nici un an distanţă, într-un apartament din San Francisco, lua naştere Scribd.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels