Business Internaţional

Canada elimină vizele pentru Mexic, din decembrie 2016

Canada elimină vizele pentru Mexic, din decembrie 2016

Autor: Mediafax

16.11.2016, 17:51 105

De la 1 decembrie 2016, cetăţenii mexicani nu vor mai avea nevoie de viză pentru a vizita Canada ci doar de o autorizaţie electronică de călătorie, la care se poate aplica online şi va costa aproape şapte euro.

Această acţiune este în contrast cu politicile propuse de preşedintele ales al SUA, Donald Trump, care a declarat că va deporta între doi şi trei imigranţi ilegali şi va construi un zid la frontiera statului american cu Mexicul.

Premierul Canadei Justin Trudeau a anunţat ridicarea vizelor pentru mexicani încă din luna iunie, după o întrevedere cu preşedintele Mexicului Enrique Pena Nieto.

Cetăţenii mexicani vor necesita doar un paşaport valabil, o carte de credit şi o adresă de email pentru a putea aplica online la autorizaţia electronică de călătorie (ETA).

Conform site-ului canadian pentru imigrare, completarea formalităţilor va dura doar câteva minute şi între câteva minute sau o serie de zile pentru a fi procesate.

Restricţiile vizelor au fost introduse mexicanilor de Guvernul conservator din Canada, în anul 2009, această mişcare creând tensiuni între cele două state.

La data de 30 octombrie 2016 a avut loc ceremonia de semnare a Acordului Complet Economic şi Comercial UE-Canada (CETA), la care au participat premierul canadian Justin Trudeau şi oficiali ai Uniunii Europene. Semnarea acordului Canada-UE (CETA) va elimina vizele pentru toţi cetăţenii români de la 1 decembrie 2017.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO