Business Internaţional

Cancelarul german Angela Merkel va continua să participe la evenimente electorale în pofida protestelor ce o vizează

Cancelarul german Angela Merkel va continua să participe...

Autor: Mircea Olteanu, Mediafax

07.09.2017, 20:39 59

Un grup organizat de demonstranţi, în special susţinători ai partidului populist Alternativa pentru Germania (AfD), dar şi simpatizanţi neo-nazişti, au încercat să întrerupă mitinguri la care participa şi Merkel, iar într-un caz au aruncat chiar cu roşii în direcţia cancelarului german.

"Este important pentru mine să continui chiar atunci când nu sunt primită într-un mod prietenos", a declarat Angela Merkel într-un interviu pentru publicaţiile grupului RedaktionsNetzwerk Deutschland.

Merkel a mai adăugat că oamenii care nu sunt de acord cu protestatarii de extremă-dreapta "au nevoie de încurajări pentru a continua să dea dovadă de curaj civic şi să se opună urii".

În cursul unui incident petrecut săptămâna aceasta la Heidelberg, protestatarii au aruncat cu două roşii în direcţia cancelarului.

Potrivit celor mai recente sondaje de opinie din Germania, formaţiunea Angelei Merkel, Uniunea Creştin-Democrată (CDU) şi filiala bavareză, Uniunea Creştin-Socială (CSU), se va clasa pe primul loc la alegerile legislative din 24 septembrier, unde ar urma să obţină în jur de 38% din voturi.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO