Business Internaţional

Cancelarul german Olaf Scholz îi cere lui Vladimir Putin să retragă trupele ruse din Ucraina: „Apelul meu adresat preşedintelui rus este: opriţi vărsarea de sânge, retrageţi trupele!"

Cancelarul german Olaf Scholz îi cere lui Vladimir Putin...

Autor: Mediafax

09.03.2022, 16:42 352

Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, i-a cerut din nou, miercuri, preşedintelui rus, Vladimir Putin, să oprească intervenţia militară în Ucraina, avertizând asupra efectelor continuării operaţiunilor.

"Apelul meu adresat preşedintelui rus este: opriţi vărsarea de sânge, retrageţi trupele!", a declarat Olaf Scholz, potrivit publicaţiilor Frankfurter Rundschau şi Frankfurter Allgemeine Zeitung, cu ocazia întâlnirii pe care a avut-o la Berlin cu prim-ministrul Cnadei, Justin Trudeau.

"Este o catastrofă foarte gravă pentru poporul ucrainean, dar, din păcate, şi pentru poporul rus. Atacul asupra Ucrainei este o încălcare flagrantă a dreptului internaţional, iar lumea în care trăim nu mai este aceeaşi. Comunitatea internaţională nu va accepta acţiunile Rusiei împotriva Ucrainei", a atras atenţia Olaf Scholz.

De altfel, Olaf Scholz a declarat că Germania nu va oferi Ucrainei avioane de vânătoare. Şi, în contextul deciziei SUA de oprire a importurilor de energie din Rusia, Olaf Scholz a precizat că Germania şi Uniunea Europeană analizează modalităţi de reducere a dependenţei energetice de Rusia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO