Business Internaţional

Casa Albă: Vom riposta în faţa atacurilor cibernetice ruse

Casa Albă: Vom riposta în faţa atacurilor cibernetice...

Autor: Mediafax

12.10.2016, 09:43 102

Răspunsul va fi "proporţional", a declarat purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Josh Earnest, fără a oferi alte detalii. Acesta a adăugat că asemenea acţiuni nu sunt anunţate înainte de a avea loc şi nu ar putea fi făcute publice niciodată.

Earnest a mai afirmat că o serie de riposte urmează însă să fie discutate.

Administraţia Statelor Unite a formulat acuzaţii oficiale la adresa Rusiei privind o serie de atacuri cibernetice care au vizat servere ale Partidului Democrat în timpul campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale şi legislative. În ultimele luni, oficiali americani au semnalat că atacurile cibernetice au fost efectuate de hackeri susţinuţi de Administraţia de la Moscova, scopul posibil fiind de a perturba campania în care candidata democrată la funcţia de preşedinte, Hillary Clinton, se confruntă cu republicanul Donald Trump.

Preşedinţia Rusiei a calificat drept "absurde" acuzaţiile Statelor Unite.

Consilierul pentru Securitatea Naţională a SUA, Lisa Monaco, a declarat: "Vom reacţiona într-un moment ales de noi, şi când vom face aceasta, vom lua în considerare o serie întreagă de măsuri, economice, diplomatice, aplicarea legii penale, militare, iar unele din aceste riposte pot fi publice, altele nu".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24