Business Internaţional

Ce cadou le promite "Moş Gerilă" Putin ruşilor de Anul Nou? Alegeri corecte în martie

Ce cadou le promite "Moş Gerilă" Putin ruşilor de Anul Nou? Alegeri corecte în martie

Autor: Andrei Chirileasa

29.12.2011, 11:20 264

Primul ministru rus Vladimir Putin le promite ruşilor alegeri prezidenţiale corecte în luna martie a anului viitor, în condiţiile în care nemulţumirile legate de alegerile parlamentare din Rusia de la începutul lunii decembrie, câştigate de partidul lui Putin, sunt tot mai mari.

"Alegeri prezidenţiale corecte în 2012", a declarat Putin, întrebat de reporteri ce le poate oferi ruşilor drept cadou de Anul Nou, scrie Bloomberg.

Putin, în vârstă de 59 de ani, se confruntă cu cele mai mari demonstraţii de când a preluat puterea, în urmă cu peste zece ani. Ruşii sunt nemulţumiţi de rezultatul alegerilor parlamentare din 4 decembrie, câştigate de partidul lui Putin, dar cu mari suspiciuni de fraudă.

Un sondaj de opinie publicat miercuri aratăcă 44% dintre ruşi sprijină demonstraţiile care cer repetarea alegerilor, în timp ce 41% sunt împotriva acestor mişcări.

Putin candidează pe 4 martie 2012 pentru un nou mandat de preşedinte. Principalul său contracandidat este miliardarul Mihail Prohorov.

Putin a declarat că nu are nevoie de "nicio manipulare" pentru a câştiga alegerile prezidenţiale.

Moş Gerilă a fost înlocuitorul lui Moş Crăciun în perioada comunistă. El aducea cadouri de Anul Nou şi nu de Crăciun.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels