Business Internaţional

Ce este fenomenul „Bitcoin Halving” şi cum poate afecta acesta preţul celei mai puternice criptomonede din lume

Autor: Eduard Ivanovici

21.04.2024, 08:09 251

„Un sfat de profesionist: dacă eşti la un eveniment pentru socializare şi vrei să afli cât de pasionaţi de cripto sunt interlocutorii voştri, întreabă ce înseamnă pentru ei datele următoare: 28 noiembrie 2012, 9 iulie 2016 şi 11 mai 2020”, recomandă Emil Urmanshin, director Cripto & New Bets şi partener Revolut. Ce reprezintă aceste date, cum au impactat evoluţia industriei cripto şi ce alt eveniment major urmează să încingă spiritele investitorilor în Bitcoin de pe întreaga planetă?

Un sfat de profesionist: dacă eşti la un eveniment pentru socializare şi vrei să afli cât de pasionaţi de cripto sunt interlocutorii voştri, întreabă ce înseamnă pentru ei datele următoare: 28 noiembrie 2012, 9 iulie 2016 şi 11 mai 2020. Dacă se uită la tine în gol şi încep să se îndepărteze de tine sau menţionează vag ceva despre ziua de naştere a pisicii lor, probabil că nu sunt atât de interesaţi de cripto.

Dar dacă ochii li se luminează, un zâmbet apare pe faţă şi încep să vă povestească entuziasmaţi despre evenimente de înjumătăţire, recompense pentru minerit, HODLing, ATH (preţul maxim istoric atins de o criptomonedă după listare) şi geniul lui Satoshi, vei şti că ai găsit un pasionat. «Bitcoiner». Pentru că acestea sunt datele la care s-au realizat anterioarele «înjumătăţiri ale Bitcoin»”, spune Emil Urmanshin, director Cripto & New Bets şi partener Revolut. Potrivit lui, evenimentul de înjumătăţire este unul dintre cele mai importante momente din calendarul Bitcoin. Se întâmplă la fiecare 4 ani şi din punct de vedere istoric a precedat fiecare cursă în forţă (bull run) a Bitcoin din istoria acestei criptomonede, următorul eveniment de înjumătăţire urmând să aibă loc în luna aprilie a acestui an.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO