Business Internaţional

Ce oraşe şi-ar putea cumpăra cei mai bogaţi oameni din SUA

Ce oraşe şi-ar putea cumpăra cei mai bogaţi oameni...

Autor: Alexandru Nanu

15.06.2014, 13:52 748

Cel mai înstărit om din Statele Unite ale Americii, cu o avere de 77.5  miliarde dolari, a renunţat la Universitatea Harvard în primul an de facultate, când i-a venit ideea pentru Microsoft. Bill Gates îşi poate permite să cumpere Boston-ul, dar nu şi oraşul său natal, Seattle.

Datorită averii sale imense, Gates şi-ar putea permite să cumpere fiecare casă şi apartament din Boston, potrivit unei analize realizate de portalul imobiliar american Redfin. Cele 114.717  locuinţe au un preţ total de achiziţie egal cu 76.6 miliarde dolari.


Această sumă este un marunţis pentru familia Walton, proprietarii reţeleiWal-Mart, cel mai mare retailer din lume. Familia Walton ar putea cumpăra tot Seattle-ul pentru suma de  111,5 miliarde dolari. De fapt, averea lor de 154,8 miliarde dolari le-ar permite să cumpere cel puţin una din top 10 cele mari zone metropolitane americane, inclusiv Atlanta, Las Vegas şi Miami.

Redfin a analizat averilor celor mai bogaţi oameni din American şi a găsit câteva zeci de miliardari care ar putea cumpăra fiecare casă în parte din cele mai mari oraşe. Achizţia nu ar cuprinde blocuri de locuinţe, alte clădiri cum ar fi zgârie-nori din Atlanta , Primăria din Boston sau chiar micile cafenele din Seattle.

"Privind aceste investiţii imobiliare fictive, putem observa că cei 30 miliardari de pe lista noastră, cu o avere însumată de 582 miliarde dolari, ar putea să achiziţioneze 6 % din totalul caselor americane” , a spus Nela Richardson economistul-şef al Redfin. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO