Business Internaţional

Ce salarii câştigă bancherii americani de top

Ce salarii câştigă bancherii americani de top

Autor: Ştefan Stan

13.04.2014, 09:55 297

Lloyd Blankfein, CEO Goldman Sachs, a primit anul trecut un bonus de 23 de milioane de dolari, cea mai mare remuneraţie acordată bancherilor în ultimii şase ani, scrie The Wall Street Journal.

Blankfein ar putea să primească încă 6 milioane de dolari dacă banca va atinge ţintele de performanţă propuse pentru următorii ani.

Remuneraţia primită de Blankfein întrece cu mult sumele primite de colegii săi de ce la cele mai mari bănci americane.

De la începutul recesiunii financiare, bonusurile primite de bancherii de top s-au diminuat. Spre exemplu, în 2007, înainte de criză, Blankfein primise 70 de milioane de dolari, iar în 2012 numai 13,3 milioane dolari.

Pe locul doi în topul celor mai bine plătiţi bancheri se află James Diamon, CEO JPMorgan, cu un bonus de 20 de milioane de dolari.

Locul trei este ocupat de John Stumpf, CEO Wells Fargo, cu un bons de 19 milioane dolari primit anul trecut.

Poziţiile patru şi cinci sunt ocupate la egalitate de Michael Corbat, Citigroup, Brian Moynihan, Bank of America, cu 14 milioane de dolari. Locul şase îl deţine James Gorman, Morgan Stanley, cu un bons de 12 milioane de dolari.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24
Cele mai citite ştiri