Business Internaţional

Ce spun oficialii americani din Apărare despre planurile Rusiei în Ucraina: Se intenţionează lansarea unor noi atacuri asupra infrastructurii civile

Ce spun oficialii americani din Apărare despre planurile...

Autor: Laura Buciu

23.08.2022, 07:50 33

Rusia plănuieşte noi atacuri asupra infrastructurii civile înainte de ziua independenţei, avertizează SUA, potrivit Sky News.

Avertismentul a determinat Kievul să interzică sărbătorile publice din această săptămână care comemorează independenţa faţă de regimul sovietic. Decizia a fost însuşită şi de alte regiuni.

Un oficial american din domeniul informaţiilor a avertizat că Rusia plănuieşte să lanseze în curând noi atacuri împotriva infrastructurii civile şi a facilităţilor guvernamentale din Ucraina.

„Având în vedere istoricul Rusiei în Ucraina, suntem îngrijoraţi de ameninţarea continuă pe care atacurile ruseşti o reprezintă pentru civili şi infrastructura civilă”, a declarat oficialul, sub rezerva anonimatului.

Avertismentul a determinat Kievul să interzică sărbătorile publice din această săptămână, chiar dacă este sărbătorită independenţa faţă de regimul sovietic.

Şi alte regiuni au restricţionat, de asemenea, adunările publice, inclusiv Harkov, unde primarul Ihor Terejov a anunţat o prelungire a restricţiilor pe timpul nopţii între orele 16.00 şi 7.00 până joi.

În portul Mykolaiv, în apropierea teritoriului deţinut de Rusia la sud, guvernatorul regional Vitaliy Kim a declarat că autorităţile au pregătit un ordin de precauţie pentru ca locuitorii să lucreze de acasă marţi şi miercuri şi a îndemnat oamenii să nu se adune în grupuri mari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO