Business Internaţional

Cea mai rapidă deteriorare a situaţiei financiare a gospodăriilor britanice din trei ani

Cea mai rapidă deteriorare a situaţiei financiare a...

Autor: Catalina Apostoiu

25.07.2017, 00:00 668

Situaţia financiară a gospodăriilor britanice s-a deteriorat în cel mai alert ritm din ultimii trei ani în această lună, familiile evitând achiziţii importante ca pachete de vacanţă, maşini şi aparate electrocasnice, relevă datele financiare ale IHS Markit citate de Reuters.

Indicele finanţelor gospodăriilor a scăzut la 48,1 în iulie de la 43,7 în iunie, cel mai scăzut nivel din iulie 2014, reflectând presiunile în creştere resimţite de gospodăriile britanice la nivelul veniturilor în condiţiile în care inflaţia avansează mai rapid decât salariile.

Datele oficiale care vor fi publicate mâine sunt aşteptate să indice doar o uşoară accelerare a creşterii economice în trimestrul încheiat în iunie. Analiştii chestionaţi de Reuters anticipează o creştere de 0,3% comparativ cu creşterea de 0,2% din primul trimestru, la jumătatea ratei medii de creştere pe termen lung a Marii Britanii. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO